4. Pješadijska brigada

Pripadnik 3. pješadijskog bataljona Zaim Šuman sportska ličnost 2013. godine u BPK Goražde

5.3.2014

U cilju afirmacije i promocije uspješnih sportista, sportskih radnika i sportskih klubova, te rezultata koje oni ostvaruju i podrške razvoju sporta, Centar za kulturu Goražde - Redakcija novine „Glas Goražda“ i Udruženje pedagoga sporta Goražde, dana 28.02.2014. godine, dodjelili su nagrade najboljim sportistima Bosansko-podrinjskog kantona.

Nagrada „Sportska ličnost 2013. godine“ pripala je pripadniku 3. pješadijskog bataljona, 4. pješadijske brigade OS BiH, članu Atletskog kluba „Goražde“, Zaimu Šumanu, za  ostvarene rezultate na takmičenjima, doprinos u razvoju sporta, posebno atletike, svojim ukupnim angažmanom u sportu, posebno doprinosima na  promociji i afirmaciji sporta, općine Goražde i Bosansko-podrinjskog kantona.

Zaim Šuman je na brojnim takmičenjima tokom 2013. godine, održanim u svijetu i Bosni i Hercegovini, ostvario niz uspješnih rezultata koji ga svrstavaju u red najuspješnijih dugoprugaša u regiji. Zaim Šuman je izuzetna sportska ličnost, omiljen među sugrađanima i sportistima.

U decembru prošle godine Zaim Šuman je proglašen za najboljeg sportistu Oružanih snaga BiH.

Info 4.pbr
Postani pripadnik OS BiH