4. Pješadijska brigada

Delegacija OS Kraljevine Danske posjetila 4. pješadijsku brigadu

13.3.2014

Delegacija 1. brigade Oružanih snaga Kraljevine Danske na čijem je čelu bio brigadni general Per ORLUFF Kundsen, 11. i 12.03.2014. godine posjetila je 4.pješadijsku brigadu.

U kasarni „Miralem Jugo“ u Mostaru, komandant Operativne komande, brigadni general Dragan Vuković, sa svojim zamjenicima i komandant 4.pbr, brigadni general Tomo Kolenda, su prihvatili goste i zaželjeli im dobrodošlicu.
Ispred ZŠ OS BiH, posjeti delegacije OS Kraljevine Danske 4.pbr, prisustvovao je tim starješina na čelu sa brigadirom Brankom Rašetom.
Kroz informativni brifing, brigadni general Tomo Kolenda je upoznao delegaciju OS Kraljevine Danske sa organizacisko-formacijskom strukturom, razmještajem i težišnim zadaćama brigade.
Nakon brifinga gosti iz Oružanih snaga Kraljevine Danske su u pratnji generala OS BiH pratili FTX vježbu voda – operacije podrške miru.
U izradi scenarija za vježbu pored starješina brigade učestvovali su starješina ZŠ OS BiH, OK OS BiH i KOiD-a.
Na strelištu „Vodena gradina“ u Bileći, 12.03.2014. godine, gosti iz Kraljevine Danske su pratili LFX (situacijsko bojevo gađanje) pripadnika brigade sa puškom M-4 i puškomitraljezom M-60.
Cilj posjete delegacije OS Danske 4.pbr je bio sagledavanje stanja obučenosti i interoperabilnosti jedinica 4.pbr u skladu sa NATO-ovim konceptom izvođenja vježbi.
Gosti iz Kraljevine Danske su bili zadovoljni sa prezentovanom obučenošću pripadnika 4.pbr i spremnosti za izvođenje operacija podrške miru.

Info 4.pbr

5 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH