4. Pješadijska brigada

Primopredaja lokacija OS BiH civilnim strukturama u Nevesinju i Trebinju

21.3.2014

Komandant 2. pješadijskog bataljona pukovnik Dušan Lužaić je 18.03.2013. godine i 19.03.2014. godine prisustvovao primopredaji lokacija OS BiH civilnim vlastima u općinama Nevesinje i Trebinje.

Navedenoj aktivnosti je predhodila posjeta brigadnog generala Tome Kolende općini Trebinje 20.02.2014. godine gdje su dogovorene pojedinosti primopredaje sa prdsjednikom SO Trebinje i gradonačelnikom Grada Trebinja.

Primopredaji lokacija su prisustvovali predstavnici Ministarstava odbrane Bosne i Hercegovine, predstavnici Vlade Republike Srpske, načelnik  općine Nevesinje gospodin Momčilo Šiljegović i gradonačelnik Trebinja gospodin Slavko Vučurević. 

Predstavnici civilne vlasti u navedenim općinama su izrazili zadovoljstvo saradnjom sa pripadnicima OS BiH iz satava 2. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade koji su  obezbjeđivali lokacije uz želju da se dobri odnosi nastave i u budućem periodu.

Pukovnik Lužaić je u razgovoru sa predsjednikom općine Nevesinje i gradonačelnikom Trebinja istakao da će se saradanja sa civilnim strukturama sa prostora istočne Hercegovine nastaviti i najavio akciju „Otvorenih vrata „ koja će se održati 10.04.2014. godine na lokaciji kasarne „Bilećki borci“ Bileća.

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH