4. Pješadijska brigada

Komandant OK OS BiH posjetio kasarnu „Miralem Jugo“

25.3.2014

Komandu i jedinice Artiljerijskog bataljona 4. pješadijske brigade razmještene u kasarni „Miralem Jugo“ u Livču, 25.03.2014. godine, posjetio je komandant Operativne komande, brigadni general Dragan Vuković sa svojim saradnicima.

Genarala Vukovića i njegov tim dočekali su komandant 4.pbr, brigadni general Tomo Kolenda i pukovnik Enes Kubat, komandant Artiljerijskog bataljona.

Nakon predaje raporta, pukovnik Kubat je kroz informativni brifing upoznao generala Vukovića i njegov tim sa stanjem i aktivnostima u svojoj jedinici. Brifing se odnosio na protekle, sadašnje i težišne aktivnosti u narednom periodu u radu Artiljerijskog bataljona.

Po završetku informativnog brifinga, general Vuković se obratio prisutnim starješnima te ih informisao o trenutnom stanju u OS BiH. U svom izlaganju general Vuković je naglasio važnost u očuvanju borbene spremnosti jedinice za izvršavanje dodijeljenih zadataka. Također, general Vuković se osvrnuo i na predstojeću kontrolu borbene spremnosti Artiljerijskog bataljona od strane OK OS BiH koja je planirana početkom mjeseca aprila.

General Vuković se dotakao i tema po pitanju rodne ravnopravnosti u jedinicama, saradnje sa civilnim strukturama te načinu rješavanja tekućih problema u Artiljerijskom bataljonu.

Nakon toga, izvršen je obilazak i sagledano je stanje kasarne, tako da su general Vuković i njegov tim stekli detaljan uvid u stanje iste.

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH