4. Pješadijska brigada

Provedba JCATS vježbe 1.pb u CBS Manjača

26.3.2014

U sklopu priprema za izvođenje FTX/BBG vježbe vanjskog ocjenjivanja „DINAMIČAN ODGOVOR 14-4“, na lokaciji CBO Manjača, pripadnici 1. pješadijskog bataljona sa pridodatim jedinicama OS BiH provode vježbu na simulacijskom sistemu JCATS.

Vježbu pored savjetodavnog tima EUFOR-a EAT iz Čapljine, danas 26.03.2014 godine posjetio je zamjenik komandanta Operativne komande brigadni general Sakib Forić

Nakon prezentiranog brifinga od strane direktora vježbe pukovnika Hidajeta Karasalihovića, general Forić obišao je taktički operativni centar bataljona /TOC/, administrativno logistički centar /ALOC/ i TOC-e četa,  te izrazio   zadovoljstvo radom  svih učesnika na  vježbi.

Ono sto je sigurno, jeste da  zadaci koji su zastupljeni kroz ovaj sistem simulacija mogu  se provježbati na najvišem mogućem nivou, naglasio je general Forić rekavši  da  se ovaj sistem upotrebljava po prvi put u OS BiH.
Učešće pripadnika 1. pješadijskog bataljona 4.pbr. sa drugim jedinicama OS BiH na ovakvim vrstama vježbi je od izuzetne važnosti za stjecanje novih iskustava, koje će se koristiti  za učešće u operacijama podrške miru pod vodstvom NATO članica koje se upućuju u misiju ISAF.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH