4. Pješadijska brigada

Zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo posjetio 4.pbr

26.3.2014

U sklopu provođenja projekta „Sigurnost zajednice“ koji realizuje NATO štab Sarajevo na području Bosne i Hercegovine, 26.03.2014. godine zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo brigadir Ole-Asbjorn Fauske posjetio je komandu 4.pbr u kasarni „Božan Šimović“ - Čapljina.

Na komandnom mjestu 4.pbr gosta je prihvatio komandant brigade, brigadni general Tomo Kolenda. Zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo je na radnom sastanku upoznao generala Kolendu sa ciljem njegove posjete Čapljini te ga upoznao o samom projektu „Sigurnost zajednice“ koji sprovodi NATO štab Sarajevo.

Nakon sastanka sa generalom Kolendom, zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo je održao prezentaciju  pripadnicima OS BiH raspoređenim na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini.

Prisutnim pripadnicima OS BiH se pored brigadira Fauskea obratio i major Esnaf Nuhović, načelnik ureda vojne policije ZŠ OS BiH.

Cilj radionice je bio da se kroz redovne kontakte, razmjenu iskustava i održavanje sastanaka, uspostave veze značajne za razvoj vojnih i policijskih snaga. Pored navedenog, cilj projekta je informisanje javnosti o pitanjima sigurnosti na lokalnom nivou i naglašavanje važnosti ispunjavanja uslova Bosne i Hercegovine za uključenje u NATO savez.

Posjeti 4.pbr predhodio je radni sastanak zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo sa šefom lokalne policije i načelnikom općine Čapljina.   

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH