4. Pješadijska brigada

Zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo posjetio općinu Trebinje

31.3.2014

Komandant 2. pješadijskog bataljona pukovnik Dušan Lužaić je 27.03.2013. godine prisustvovao satanku zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo brigadira Ole-Ajsbjorn Fauskea i načelnika Centra javne bezbjednosti Trebinje gospodina Dragana Nosovića u Trebinju.

Cilj sastanka je bio da se kroz redovne kontakte, razmjenu iskustava i održavanje sastanaka uspostave veze značajne za razvoj saradnje između vojnih i policijskih struktura, kao i informisanje javnosti po pitanju sigurnosti na lokalnom nivou.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje je informisao brigadira Fauskea o zadacima koje policija obavlja u slučaju vremenskih nepogoda i posebno se osvrnuo na odličnu saradnju sa pripadnicima 2. pješadijskog bataljona i pukovnikom Lužaićem lično.

Prisutnim se obratio i major Esnaf Nuhović načelnik Kancelarije vojne policije u ZŠ OS BiH i informisao pripadnike civilne policije i građane o strukturi vojne policije, njenim ovlaštenjima i zadacima na terenu.

Pukovnik Lužaić je u razgovoru sa brigadirom Fauskeom istakao da je saradnja sa svim strukturama civilne vlasti u istočnoj Hercegovini na viskom nivou, posebno sa pripadnicima CJB Trebinje i naglasio potrebu skraćenja vremena za dobijanje odobrenja od pretpostavljene komande u slučaju upotrebe jedinice u vanrednim situacijama.

Info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH