4. Pješadijska brigada

Dan otvorenih vrata održan u kasarni „Kosova“ - Ustikolina

11.4.2014

U povodu obilježavanja 22. godišnjice Armije RBiH i 9. godišnjice 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, održan je malonogometni turnir, ujedno i Dan otvorenih vrata na lokaciji kasarne „Kosova“ – Ustikolina 10.04 2014. godine.

Prisutnima se obratio  komandant 3.pb, pukovnik Fikret Bandić i zaželio riječi dobrodošlice i ugodnog druženja u kasarni „Kosova“, Foča.

Na turniru su učestvovale tri ekipe sa područja Bosansko-podrinjskog kantona, Goražde i ekipa EUFOR LOT tima iz Višegrada.

Prvo mjesto osvojila je ekipa 3. pješadijskog bataljona, drugo mjesto osvojila je ekipa Općine Goražde i treće mjesto osvojila je ekipa MUP-a Goražde.

U sklopu ceremonije obilježavanja godišnjice Armije RBiH, ujedno i Dana 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH, realizovan je taktičko-tehnički zbor na kojem je gostima prikazan dio naoružanja i opreme sa kojom raspolaže 3. pješadijski bataljon.

Svojim prisustvom svečanost su posebno uveličali učenici i nastavnici osnovnih škola “Husein ef. Đozo“ i „Fahrudin Fahro Baščelija“ iz Goražda, „Hasan Turčalo Brzi“ iz Ilovače i osnovne škole „Ustikolina“ iz Ustikoline, kao i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti te kulturnog i javnog života  sa područja Bosansko-podrinjskog kantona.

Istog dana uručene su zahvalnice civilnim institucijama u povodu realizacije zajedničke vježbe „Pomoć civilnim vlastima u slučaju zemljotresa“ koja se realizovala 06.02.2014. godine u Foči.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH