4. Pješadijska brigada

Predramazanska posjeta vojnog muftije Hadis ef. Pašalića 4. pješadijskoj brigadi na lokaciji kasarne „Božan Simović“ Čapljina

3.6.2015

U sklopu planskih predramazanskih aktivnosti Ureda vojnog muftijstva, 02. juna 2015. godine, vojni muftija Hadis ef. Pašalić posjetio je Komandu i jedinice 4. pbr OS BiH na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini.

Ovo je bila druga planska posjeta Vojnog muftije ovoj jedinici u posljednjih pola godine. Po dolasku na lokaciju Vojnog muftiju je primio načelnik štaba brigade brigadir Nihad Klinac koji je upoznao muftiju Pašalića sa glavnim događajima koji su uspješno realizovani, kao i trenutnim aktivnostima koje izvode pripadnici komandi i jedinica 4. pbr OS BiH. Nakon prijema vojni muftija je održao prigodno predavanje za vojnike i starješine iz sastava komandi i jedinica smještenih na ovoj lokaciji, a istom je prisustvovao i jedan broj vojnika i starješina iz sastava Artiljerijskog bataljona sa lokacije „Miralem Jugo“ - Livač. Na početku predavanja prisutnima se obratio brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić koji je uputio riječi dobrodošlice vojnom muftiji, istakavši svoje zadovoljstvo da je ova posjeta upriličena upravo u danima koji nas vode u susret najodabranijem mjesecu Ramazanu. U svom izlaganju vojni muftija je posebno istakao važnost i značaj mjeseca ramazana u životu pripadnika islama, zatim je govorio o našem odnosu prema ovom mjesecu, kao i o drugim ibadetskim obavezama koje su nam propisane od Uzvišenog Boga, a koje smo kao vjernici dužni izvršavati. Govoreći lakim i jednostavnim jezikom predavanje vojnog muftije je bilo jedno duhovno osvježenje i poticaj vjernicima pred nastupajući mjesec Ramazana. Na kraju predavanja načelnik štaba 4. pbr brigadir Nihad Klinac se zahvalio vojnom muftiji na dolasku i posjeti 4. pbr i na porukama koje je uputio prisutnim vojnicima i starješinama. Prije završetka posjete vojni muftija je u mesdžidu kasarne zajedno sa pripadnicima jedinica sa ove lokacije klanjao podne namaz, da bi nakon toga je uz prijatan razgovor i kraće druženje ova posjeta bila završena.                                                                        

Info- 4. pbr

Postani pripadnik OS BiH