4. Pješadijska brigada

Iftarsko druženje u kasarni „Kosova“ Ustikolina

16.7.2015

Kao i prethodnih godina i ove godine 3. pješadijski bataljon upriličio je zajednički iftar sa predstavnicima organa vlasti Bosansko-podrinjskog kantona, vjerske zajednice, penzionisanim pripadnicima OS BiH, akademskom zajednicom, te boračkim i drugim organizacijama koje egzistiraju na području Bosansko-podrinjskog kantona, 15.07.2015.godine (28 ramazana 1436 h.g.) na lokaciji kasarne „Kosova“ Ustikolina.

Nakon klanjanja akšam namaza u mesdžidu u kasarni “Kosova”, uz zvuke ilahija i sevdalinki iftarilo se na otvorenom.

Nakon proučene dove, bataljonski imam Aldin Hodžić je poselamio prisutne i tom prilikom istakao da je mjesec Ramazan mjesec Božje riječi, te stoga je mjesec Ramazan, mjesec lijepe riječi među ljudima i lijepe komunikacije.

Poslije učenja dove i kratke poruke bataljonskog imama prisutnima se obratio komandant 3. pješadijskog bataljona pukovnik Fikret Bandić koji je prisutnima zaželio dobrodošlicu i zahvalio se svima koji su odvojili svoje vrijeme i svojim prisustvom uveličali ovaj iftar, nakon čega je prisutne informisao o aktuelnostima u 3. pješadijskom bataljonu sa težištem na procesu obuke i aktivnostima koje su realizovane u proteklom periodu kao i obaveza koje očekuju ovu jedinicu u budućnosti.

Posebno je istakao izrazitu saradnju sa civilnim strukturama gdje je bataljon učestvovao podršci i organizaciji kulturnih, sportskih i vjerskih manifestacija na ovom području. 

Ovo iftarsko druženje pored pripadnika jedinice svojim prisustvom uveličali su: predstavnici Ministarstva odbrane OS BiH, generali Ivica Jerkić i Kenan Dautović, goraždanski muftija Remzija ef. Pitić, glavni imam OS BiH Nesib Hadžić, delegacije starješina ispred ZŠ i OK OS BiH, načelnici općina Goražde i Foča - Ustikolina, predstavnici boračkih udruženja te penzionisani pripadnici OS BiH kao i ostali dragi nam gosti i prijatelji. 

Info- 4.pbr
Postani pripadnik OS BiH