4. Pješadijska brigada

Pripadnici 2.pješadijskog bataljona učestvovali u gašenju požara

20.7.2015

U skladu sa odobrenjem MO BiH, 40 pripadnika 2.pješadijskog bataljona 17.07 i 18.07.2015. godine učestvovalo je u akciji gašenja požara na teritoriji općine Trebinje. Starješine i vojnici su se stavili na raspolaganje kriznom štabu opštine Trebinje i u sadejstvu sa vatrogascima i pripadnicima civilne zaštite uspješno borili sa vatrenom stihijom u okolini sela Staro Slano i Lug.

Na području zahvaćenom vatrom angažovan je i helikopter Oružanih Snaga BiH, koji je u deset naleta izbacio više od 20 000 litara vode. Po izvršenom zadatku jedinica koja je bila angažovana na zadatku pomoći civilnim strukturama se bezbjedno vratila u kasarnu "Bilećki borci" Bileća, gdje je i dalje u stanju dvočasovne gotovosti.

Komandant 2. pješadijskog bataljona pukovnik Dušan Lužaić je prilikom obilaska ljudstva angažovanog na gašenju požara   istakao dobru saradnju predstavnika civilne vlasti i Komande bataljona i pohvalio požrtvovanje pripadnika jedinice koji su u potpunosti izvršili jedan od zadataka predviđen u misiji OS BiH.

Info 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH