4. Pješadijska brigada

Oružane snage BiH angažirane na gašenju požara u Bosanskom Grahovu i Bileći

22.7.2015

U skladu sa misijom OS BiH o angažiranju OS u pomoći civilnim strukturama, na zahtjev civilnih institucija, a po odobrenju ministrice odbrane BiH, pripadnici 1.pb i 2.pb/4.pbr OS BiH angažirani su od 21.07.2015. godine na gašenju požara na Marinom Brdu, općina Bosansko Grahovo i u mjestu Korita općina Bileća.

Bez obzira na tešku situaciju i visoke temperature pripadnici 4. pbr spremni su da izvrše svoju misiju i spriječe dalje širenje požara i tako otklone opasnost za civilno stanovništvo i materijalna dobra.

Pripadnici 1.pb i 2.pb/4.pbr OS BiH gase požar u dužini 6-7 km na potezu od Ružića Drage prema Štedri (Bosansko Grahovo) i u okolini sela Korita, općina Bileća, gdje su zamjenili ljudstvo vatrogasne jedinice Bileća tokom večernjih sati i osigurali da se požarište ponovo ne aktivira.

Na požarištima je opožareno nisko raslinje i šuma. Akcija pomoći civilnim strukturama u gašenju požara na području općina Bosansko Grahovo i Bileća će se nastaviti dokle god bude potrebno.

Lokalno stanovništvo i organizacije koje već učestvuju u gašenju požara ohrabreni su dolaskom pripadnika 4. pbr na požarišta.

Info- 4. pbr

Postani pripadnik OS BiH