4. Pješadijska brigada

Pripadnici 3. pješadijskog bataljona angažovani na gašenju požara

7.9.2015

Na osnovu ukazane potrebe i u skladu sa propisanim procedurama pripadnici 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BiH danas su angažovani na pružanju pomoći u gašenju požara na području mjesne zajednice Berič općina Goražde.

Zbog nemogućnosti lokalne zajednice da se vlastitim snagama i sredstvima odupru snažnoj vatrenoj stihiji, koja je zahvatila područje mjesne zajednice Berič već od jučer gdje je prijetila opasnost lokalnom stanovništvu i materijalnim dobrima, zatražena je asistencija pripadnika 3. pješadijskog bataljona/4. pbr OS BiH.

Na ugroženom području i rejonu zahvaćenom požarom angažovano je 38 pripadnika 3. pješadijskog bataljona/4. pbr OS BiH, sa pripadajućom opremom za zaštitu i gašenje požara koji uspješno pružaju pomoć organima Civilne zaštite i lokalnom stanovništvu.

Kao podrška snagama angažovanim u operaciji gašenja požara, angažovan je jedan helikopter iz sastava brigade Zračnih snaga i protivzračne odbrane OS BiH.

Operacija gašenja požara uspješno se izvršavala na terenu, a pripadnici OS BiH, rame uz rame sa lokalnim snagama CZ i stanovništvom, sigurno izvršavaju dobiveni zadatak.

Zajedničkom akcijom OS BiH i civilnih struktura požar je stavljen pod potpunu kontrolu u popodnevnim satima.

Info- 4.pbr
Postani pripadnik OS BiH