4. Pješadijska brigada

Izvedena metodsko-pokazna vježba „Jutarnja smotra pješadijskog voda“

16.9.2015

U skladu sa Planom obuke za III kvartal te smjernicama Komandanta brigade na lokaciji kasarne „Kosova“ Ustikolina izvedena je metodsko-pokazna vježba „Jutarnja smotra pješadijskog voda“.

Cilj izvođenja vježbe je da se pokažu radnje i postupci komandira odjeljenja, komandira voda i organa unutrašnje službe pri izvođenju jutarnje smotre, dostignu standardi u svrhu strojeve izgrađenosti kako pojedinca tako i jedinica za nastavak aktivnosti-obuke. 

Izvedena vježba dala je realnu sliku spremnosti jedinica 3. pješadijskog bataljona 4. pješadijske brigade OS BH po pitanju strojeve izgrađenosti i provođenju radnji i postupaka tokom vršenja jutarnje smotre.

Izvođenje vježbe pratili su komandant 4. pbr brig. general Tomo Kolenda sa štabom brigade kao i komandanti i komandiri potčinjenih jedinica. 

Na kraju vježbe prisutnima se obratio komandant brigade, učesnicima vježbe čestitao na uloženom trudu te iskoristio priliku i izvršio informisanje svih prisutnih. 

Također, istog dana na lokaciji je održan mjesečni brifing komandanta 4. pbr sa potčinjenim komandantima i komandirima prištabskih jedinica. 

Info- 4.pbr

Postani pripadnik OS BiH