4. Pješadijska brigada

Posjeta Glavnog imama OS BiH komandi 4. pbr

15.10.2015

Glavni imam OS BiH Nesib ef. Hadžić, 12. oktobra 2015. godine, posjetio je Komandu 4. pješadijske brigade na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini.

Ova posjeta upriličena je u sklopu realizacije planiranih aktivnosti u povodu obilježavanja Nove 1437. hidžretske godine.  

Po dolasku na lokaciju u Čapljinu, Glavnog imama OS BiH primio je komandant brigade brigadni general Tomo Kolenda. Prijemu su prisustvovali i načelnik štaba brigade brigadir Nihad Klinac, pukovnik Džemal Rahimić voditelj S-5 i brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić.

Nakon prijema kod Komandanta brigade, glavni imam Nesib ef. Hadžić održao je prigodno predavanje za vojnike i starješine iz sastava komandi i jedinica smještenih na ovoj lokaciji. Na početku predavanja riječi dobrodošlice uputio je brigadni imam Ibrahim ef. Ćatić, koji je istakao važnost i značaj ove posjete koja je upriličena u povodu nastupajuće Nove hidžretske godine. U svom izlaganju, Glavni imam OS BiH je govorio o hidžri i njenim porukama u kontekstu ovog vremena, posebno naglašavajući važnost izgradnje i jačanja iskrenog prijateljstva i približavanja ljudi jednih drugima, jačanje međusobne solidarnosti i dobročinstva, napuštanje onoga što je Uzvišeni Bog zabranio, a prihvatanje onoga što nam je naređeno itd., što su samo neke od poruka hidžre.

Nakon završetka predavanja, svi prisutni su se počastili halvom, kao nezaobilaznim slatkišem kojeg muslimani pripremaju uz doček Nove muslimanske godine.

Prije završetka posjete Glavni imam OS BiH je u mesdžidu kasarne zajedno sa pripadnicima jedinica sa ove lokacije klanjao podne namaz, da bi nakon toga uz prijatan razgovor i kraće druženje ova posjeta bila završena.                                                                        

Info- 4.pbr
Postani pripadnik OS BiH