4. Pješadijska brigada

Obilježavanje dana OS BiH u kasarni „Bilećki borci“ Bileća

20.11.2015

Povodom 1. decembra, Dana OS BiH, 18.11.2015. godine u kasarni „Bilećki borci“ Bileća realizovan je „Dan otvorenih vrata“.

Tim povodom  je organizovan turnir u malom fudbalu između ekipa Granične policije BiH, Srednjoškolskog centara „Golub Kureš“ iz Bileće te ekipa 2.pješadijskog bataljona. U zračnoj  streljani u krugu kasarne je takođe upriličeno takmičenje u gađanju iz vazdušne puške između ekipa Centra javne sigurnosti Trebinje, Srednjoškolskog centara „Golub Kureš“ iz Bileće, Granične policije BiH i ekipe 2. pješadijskog bataljona.

Nakon završenih sportskih aktivnosti za sve učesnike Dana otvorenih vrata je organizovan taktičko tehnički (TT) zbor i  obilazak kabineta topografije i vatrene obuke u kojima su gosti mogli da se upoznaju sa naoružanjem i opremom kojim jedinica raspolaže. Pored takmičarskih ekipa TT zboru su prisustvovali učenici osnovnih škola „Petar II Petrović Njegoš“ i „Sveti Sava“ iz Bileće. Prisustvo učenika osnovnih škola je iskorišteno da im se predoče eksplozivna sredstva sa kojima potencijalno mogu doći u kontakt (mine, ručne bombe....)

Nakon završenih aktivnosti u vojničkom restoranu je pripremljen svečani ručak,  za goste iz civilnih struktura koji su uveličali Dan otvorenih vrata“ u kasarni „Bilećki borci“ Bileća.

Poslije uručenja zahvalnica, učesnicima se obratio komandant 2. pješadijskog bataljona, koji se zahvalio učesnicima na posjeti te istakao zanačaj obilježavanja dana OS BiH kroz uspostavljanje dobrih odnosa sa civilnim strukturama.

info-4.pbr

5 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH