4. Pješadijska brigada

Obilježen Dan OS BiH na lokacijama 4. pbr

30.11.2015

U okviru niza aktivnosti kojima komanda i jedinice 4. pbr ove godine obilježavaju 1. decembar, Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i desetu godišnjicu formiranja OS BiH, u kasarnama OS BiH "Božan Šimović" Čapljina, „Ante Bruno Bušić“ Livno, „Bilećki borci“ Bileća, „Kosova“ Ustikolina i „Miralem Jugo“ Livač, 30.11.2015. godine, održano je svečano postrojavanje komandi i jedinica Oružanih snaga BiH razmještenih na ovim lokacijama.

Nakon izvršene smotre jedinica, komandant 4. pbr brigadni general Tomo Kolenda i komandanti bataljona, prigodnim su se riječima obratili pripadnicima jedinica OS BiH smještenim u kasarnama 4. pbr, istakavši da:„Oružane snage daju snažan doprinos stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini kao i snažan doprinos u rješavanju problema izazvanih elementarnim nepogodama". Posebno je naglašen doprinos pješadijske jedinice, koja je nakon uspješnih priprema u zemlji, realizirala zahtjevnu mirovnu misiju u Islamskoj Republici Afganistan.

Na kraju svog obraćanja general Kolenda istakao je uspjeh pripadnika deklarisane čete 1.pb po PARP-u, koji su u mjesecu maju na poligonu za obuku Manjača, ispunili postavljene standarde po konceptu operativne sposobnosti NEL-1.

Ovo je bila prilika da se za postignute rezultate u radu najboljim pripadnicima ove jedinice uruče nagrade i pohvale.

Info-4.pbr

9 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH