4. Pješadijska brigada

Održan radni sastanak Granične policije BiH, OS BiH i EUFOR-a

6.12.2016

U sjedištu jedinice Granične Policije BiH Doljani, na međunarodnom graničnom prelazu Bijača, 06.12.2016.godine održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali pripadnici Granične policije BiH, 4.pbr OS BiH i EUFOR-ove LOT kuće Mostar.

Domaćin sastanka, komandir samostalni inspektor Mario Lovrić je sa svojim saradnicima ukratko upoznao goste sa organizacijom granične policije na ovom dijelu BiH te je napravio osvrt na dosadašnju saradnju sa 4.pbr OS BiH i lokalnim policijama. Ispred 4.pbr sastanku su prisustvovali pukovnik Džemal Rahimić i major Damir Ćavar. Pukovnik Rahimić je istakao važnost dobre saradnje sa Terenskim uredom JUG Granične policije BiH prvenstveno na području opština Čapljina, Trebinje i Bileća. Posebno je istako doprinos pripadnika Granične policije BiH prilikom aktivnosti oko upućivanja odnosno povratka pripadnika OS BiH sa lokacije „Božan Šimović“ Čapljina u mirovne misije.

Tim LOT kuće EUFOR-a Mostar predvodila je poručnik Miranda Muller, koja je istakla da joj je posebno drago što je došlo do ovakvog zajedničkog sastanka, te je naglasila da LOT kuća Mostar stoji na raspolaganju kako lokalnim zajednicama tako i svim sigurnosnim segmentima Bosne i Hercegovine.

Dogovorena je daljnja saradnja između pripadnika Granične policije BiH i OS BiH u Čapljini a prvenstveno na zajedničkom korištenju resursa OS BiH i to strelišta „Gorica“ Čapljina i sportske dvorane u kasarni „Božan Šimović“. 

info-4.pbr

Postani pripadnik OS BiH