4. Pješadijska brigada

Načelnik Generalštaba OS R Hrvatske posjetio 4.pbr

5.10.2017

U radnoj posjeti 4.pbr OS BiH, 05.10.2017.godine boravili su načelnik Generalštaba Oružanih Snaga Republike Hrvatske general zbora Mirko Šundov i načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč sa saradnicima. Visoke goste iz OS R Hrvatske u kasarni OS BiH „Božan Šimović“ u Čapljini prihvatio je komandant 4.pbr, brigadni general Tomo Kolenda sa saradnicima.

General Kolenda je goste putem informativnog brifinga ukratko upoznao o trenutnim aktivnostima, težišnim zadacima i izazovima sa kojima se 4.pbr susreće u svom radu.

 

General Šundov se zahvalio generalu Kolendi na iscrpnom brifingu, te predložio da se u narednom periodu organizuju posjete između brigada OS BiH i OS R Hrvatske koje bi kroz sport i zajedničke vježbe unaprijedili regionalnu saradnju te bili spremni za zajedničke odgovore na eventualne prirodne nesreće prvenstveno požar i zemljotres.

 

General Jeleč se zahvalio generalu Šundovu na prijedlogu za organizaciju saradnje između brigada OS BiH i OS R Hrvatske te istakao da će putem Plana bilateralne saradnje realizovati ovaj prijedlog za saradnju između brigada.

 

Nakon informativnog brifinga, izvršen je obilazak kasarne „Božan Šimović“, nakon čega je visoka delegacija OS R Hrvatske napustila 4.pbr.    

 

Info 4.pbr

7 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH