4. Pješadijska brigada

Izvršena svečana primopredaja dužnosti komandanta 4.pbr OS BiH

22.2.2018

U kasarni „Božan Šimović“ u Čapljini 21. februara 2018. godine izvršena je svečana primopredaja dužnosti komandanta 4. pješadijske brigade između brigadnog generala Tome Kolende i brigadira Zdravka Reze.

Primopredaji su prisustvovali načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč i komandant OK OS BiH brigadni general Radovan Ilić.

Također, primopredaji dužnosti prisustvovao je i dio generalskog kora OS BiH, komandanti i komandiri potčinjenih jedinica 4.pbr, predstavnici lokalne policije, Granične policije BiH i načelnik općine Čapljina.

U sklopu primopredaje dužnosti upriličen je informativni brifing komandanta 4.pbr brigadnog generala Tome Kolende načelniku ZŠ OS BiH generalpukovniku Anti Jeleču. General Kolenda je upoznao najviši menadžment OS BiH i novog komandanta 4.pbr o trenutnim zadacima i aktivnostima u narednom periodu te problemskim sadržajima u ovim jedinicama.

U završnim riječima general Kolenda je istakao da mu je bilo zadovolјstvo raditi u 4.pbr, te da je s ovom jedinicom postigao zapažene rezultate.

Brigadir Zdravko Rezo je, između ostalog, naglasio da je velika čast i obaveza biti komandant jedne ovakve jedinice koja je u OS BiH zapažena po svojim uspjesima, a u kojoj je i započeo profesionalnu karijeru u OS BiH.

Info - ZŠ OS BiH

6 FOTO GALERIJA
Postani pripadnik OS BiH