5. Pješadijska brigada

Posjeta Parlamentarnog vojnog povjerenika BiH Komandi 5.pbr.

8.7.2010

Dana 08.07. 2010. godine Komandu 5.pbr i lokaciju VB „Aerodrom Dubrave“ posjetio je Parlamentarni vojni povjerenik gospodin Boško Šiljegović. U njegovoj pratnji bio je član zajedničke Komisije za odbranu i bezbjednost gospodin Selim Bešlagić, kao i delegacija OSCE i NATO-a.

Dana 08.07. 2010. godine Komandu 5.pbr i lokaciju VB „Aerodrom Dubrave“ posjetio je Parlamentarni vojni povjerenik gospodin Boško Šiljegović. U njegovoj pratnji bio je član zajedničke Komisije za odbranu i bezbjednost gospodin Selim Bešlagić, kao i delegacija OSCE i NATO-a. Ovoj aktivnosti prisustvovali su i Komandant OK OS BiH general major Anto Jeleč te Komandant KP OS BiH general major Mirsad Gutić.

Delegacije je u ime Komandane 5.pbr, prihvatio Komandant, brigadni general Senad Mašović, koji ih je upoznao sa aktuelnostima u brigadi kao i specifičnostima lokacije VB „Aerodrom Dubrave“.

Parlamentarni vojni povjerenik, gospodin Šiljegović, za sve pripadnike OS BiH sa lokacije VB „Aerodrom Dubrave“ održao predavanje na temu: „Značaj i uloga Parlamentarnog vojnog povjerenika Bosne i Hercegovine u zaštiti ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta“.

Prisutnima se obratio i gospodin Selim Bešlagić informišući prisutne sa aktivnostima državnog Parlamenta o aktivnostima oko rešavanja statusnih pitanja pripadnika OS BiH. Nakon toga je gospodin Šiljegović odgovarao na postavljena pitanja prisutnih pripadnika. Posjeta je završena obilaskom lokacije VB „Aerodrom Dubrave“.