5. Pješadijska brigada

Kurs „Izgradnja Intraneta i administriranje LAN/WAN mreža“

24.9.2010

Komanda 5. pješadijske brigade OS BiH je od 13 - 24. 09. 2010. godine organizovala i realizovala kurs po komunikacijama i informatičkim sistemima na temu „Izgradnja Intraneta i administriranje LAN/WAN mreža“.

Komanda 5. pješadijske brigade OS BiH je od 13 - 24. 09. 2010. godine organizovala i realizovala kurs po komunikacijama i informatičkim sistemima na temu „Izgradnja Intraneta i administriranje LAN/WAN mreža“. Polaznici ovog kursa (njih ukupno 20) bili su pripadnici iz svih sastava Oružanih snaga BiH.

Predavači na kursu bile su starješine iz sastava Komande 5. brigade, majori Dragan Đokić i Enver Karasuljić, te starješina voda veze 5.pbr - stariji vodnik Edin Dedić. Kroz 10 radnih dana i 60 nastavnih sati obrađeno je ukupno 15 tema.
Ceremonija zatvaranja kursa organizovana je 24.09.2010. godine u Amfiteatru Komande 5.pbr. Po programu zatvaranja održana je kratka analiza kursa i uručivanje Uvjerenja polaznicima. Analizu kursa vodio je major Enver Karasuljić osvrnuvši se ukratko na osnovne elemente kursa, okruženje u kojemu je isti proveden, smještaj polaznika, te sredstva sa kojima su se polaznici susreli.

Prije uručivanja Uvjerenja polaznicima kursa, prigodnim riječima obratio se načelnik Štaba 5.pbr brigadir Nebojša Đ. Vojaković, zaželjevši svim kandidatima koji su pohađali kurs da „stečena znanja sa kursa prenesu u svoje jedinice i tako doprinesu razvoju OS BiH i kroz ovaj segment“.

info – 5.pbr