5. Pješadijska brigada

Takmičenje u disciplini „ŠAH“ Komande i jedinica 5.pbr OS BiH

23.2.2011

U VB „Aerodrom Dubrave“ je 22.02.2011. godine realizovano takmičenje Komande i jedinica 5.pbr u disciplini „ŠAH“. Takmičenje je realizovano u skladu sa Kalendarom sportskih takmičenja 5.pbr OS BiH za 2011. godinu.

U VB „Aerodrom Dubrave“ je 22.02.2011. godine realizovano takmičenje Komande i jedinica 5.pbr u disciplini „ŠAH“. Takmičenje je realizovano u skladu sa Kalendarom sportskih takmičenja 5.pbr OS BiH za 2011. godinu. Osim druženja i razvijanja takmičarskog duha ekipa, cilj ovog takmičenja bio je i selekcija i odabir takmičarske ekipe brigade koja će nastupiti na takmičenju na nivou OS BiH u Doboju početkom marta ove godine.

Takmičenje je sudio međunarodni šahovski sudija FIDE gospodin Redžepović Mustafa iz Tuzle, uz asistenciju kantonalnog šahovskog sudije, kapetana Smajlović Nijaza.

Na ovom takmičenju učešće su uzele ekipe iz sastava svih jedinica 5.pbr. Najuspješniji pojedinac ovog takmičenja je vojnik Josip Oroz, dok je ekipni pobjednik takmičenja šahovska ekipa 2.pješadijskog bataljona.

Najboljim pojedincima i ekipama diplome je uručo načelnik Štaba 5.pbr, brigadir Nebojša Đ. Vojaković, koji je čestitao najboljim pojedincima i ekipama na rezultatima, te im je zaželeo što bolje rezultate na takmičenju na nivou OS BiH.

Info – 5.pbr