5. Pješadijska brigada

Takmičenje "Vojnički izazov" na nivou 5.pbr OS BiH

20.10.2011

U skladu sa Godišnjim planom obuke 5.pbr OS BiH za 2011. godinu, 19. oktobra 2011. godine, na lokaciji VB "Aerodrom Dubrave", realizovano je takmičenje na nivou 5.pbr, pod nazivom "Vojnički izazov".

U skladu sa Godišnjim planom obuke 5.pbr OS BiH za 2011. godinu, 19. oktobra 2011. godine, na lokaciji VB "Aerodrom Dubrave", realizovano je takmičenje na nivou 5.pbr, pod nazivom "Vojnički izazov". Takmičenje je otvorio brigadir Nebojša Đ. Vojaković, načelnik štaba 5.pbr, koji je tom prilikom naglasio važnost svih vidova takmičenja za razvijanje opštih i specifičnih motoričkih sposobnosti pojedinca, jačanje takmičarskog duha i timskog rada.

Učešće u ovom takmičenju uzelo je pet ekipa komandi i jedinica 5.pbr OS BiH, koje su odmjerile snage u sljedećim disciplinama: hodanje (na dionici od 10 km, pod opterećenjem od 18 kg), bacanje bombe u cilj, vučenje kamiona na 50m, te gađanje vazdušnom puškom.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Komande 5. pješadijske brigade i prištabnih jedinica, drugo mjesto 1. pješadijski bataljon, dok je 2. pješadijski bataljon zauzeo treće mjesto.

Dodjelu diploma za prva tri mjesta i prelazni pehar najuspješnijoj ekipi, po završetku takmičenja, uručio je glavni narednik 5.pbr Omer Bećirović, koji se tom prilikom zahvalio svim učesnicima na fer i korektnom takmičenju, poželivši im više više uspjeha u takmičenju iduće godine.

Info - 5.pbr