5. Pješadijska brigada

Godišnja analiza iz oblasti upravljanja personalom

28.1.2010

Godišnja analiza iz oblasti upravljanja personalom na nivou Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH održana je 26.01.2010.godine u amfiteatru Komande 5.pbr OS BiH u vojnoj bazi „Aerodrom Dubrave“.

Godišnja analiza iz oblasti upravljanja personalom na nivou Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH održana je 26.01.2010.godine u amfiteatru Komande 5.pbr OS BiH u vojnoj bazi „Aerodrom Dubrave“. Ovoj aktivnosti su pored djelatnika personalnih poslova od nivoa brigade do Ministarstva odbrane BiH prisustvovali i predstavnici NATO savjetodavnog tima. Na početku analize prisutnima se obratio brigadir Miodrag Novokmet, Šef odsjeka za upravljanje vojnim personalom, a nakon njegova uvodnog govora uslijedilo je brifiranje u vidu prezentacija ostalih učesnika.

U svojim brifinzima/prezentacijama iznešen je niz statističkih podaka i pokazatelja o stanju personala. Prezentirani su i problemi sa kojima se suočavaju personalni organi, rješavajući personalna i statusna pitanja djelatnika te predložene mjere za unapređenje sistema upravljanja personalom. Prezentirani su i ciljevi koji su postavljeni u 2010.godini.

Na kraju analize učesnicima su se svojim govorima obratili pomoćnik ministra odbrane za upravljnje personalom, gospodin Sead Muratović i zamjenik Načelnika Zajedničkog štaba za resurse, general-major Slavko Puljić. Još jednom su istakli napore koje Ministarstvo odbrane zajedno sa strukturama Oružanih snaga ulažu u rješavanje problematike koja prati prestanak profesionalne vojne službe za lica kojima zbog starosti neće biti produženi Ugovori. Istaknuto je još jednom da će se sve rješavati u skladu sa pozitvnim zakonskim regulativama.

e-mail: info_5pbr@js.mod.gov.ba