5. Pješadijska brigada

Ekspertni tim Oružanih snaga Kraljevine Danske u posjeti 5.pbr

1.7.2010

Ekspertni tim Oružanih snaga Kraljevine Danske, kojeg je predvodio brigadni general Michael A. Lollesgaard sa svojim saradnicima, a u pratnji predstavnika MO OS BiH, ZŠ OS BiH i OK OS BiH, posjetili su dana 30.06.2010. godine, u vremenu od 10,30 do 15,30 sati, Komandu 5.pbr OS na lokaciji VB „Aerodrom Dubrave“. Ovoj posjeti se naknadno priključio i pukovnik Leonardo Previtera, iz NATO štaba u BiH..

Ekspertni tim Oružanih snaga Kraljevine Danske, kojeg je predvodio brigadni general Michael A. Lollesgaard sa svojim saradnicima, a u pratnji predstavnika MO OS BiH, ZŠ OS BiH i OK OS BiH, posjetili su dana 30.06.2010. godine, u vremenu od 10,30 do 15,30 sati, Komandu 5.pbr OS na lokaciji VB „Aerodrom Dubrave“. Ovoj posjeti se naknadno priključio i pukovnik Leonardo Previtera, iz NATO štaba u BiH.

Komandant 5.pbr, brigadni general Senad Mašović, je srdačno dočekao pomenute delegacije, zaželivši im dobrodošlicu u Komandu 5.pbr. Posle pozdravne riječi Komandanta 5.pbr, prezentovan je brifing o najvažnijim aktuelnostima u 5.pbr OS BiH.

Nakon prezentovanog brifinaga, te kraćeg razgovora o aktuelnim temama iz života i rada pripadnika brigade, izvršen je obilazak lokacije.

info – 5.pbr