5. Pješadijska brigada

Brigadir Kenan Dautović posjetio Jedinicu granične policije na Međunarodnom aerodromu u Tuzli

15.3.2013

Komandant 5.pbr brigadir dr.sc. Kenan Dautović je u pratnji Pomoćnika načelnika štaba za civilno vojnu saradnju pukovnika Ćerima Rastodera dana 14. 03. 2013. godine posjetio Jedinicu granične policije (JGP) na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

Inače, navedeni aerodrom (koji se nalazi u sastavu VB “Aerodrom Dubrave”) je Odlukom Ministra odbrane BiH dat na privremeno korištenje. Tom prilikom brigadir Dautović je zajedno sa Komandirom JGP-a samostalnim ispektorom Nihadom Dedićem razgovarao o oblicima, metodama i modalitetima saradnje između jedinica OS BiH razmještenih na lokaciji VB “Aerodrom Tuzla” i JGP koja je locirana u neposrednoj blizini. Razgovor se posebno odnosio na pitanje zajedničkog osiguranja šire lokacije VB “Aerodrom Dubrave”, pri čemu je istaknuto zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima po tom pitanju.

Nakon kraćeg razgovora, delegacija brigade je zajedno sa Komandirom JGP-a obišla aerodrom, pri čemu je poseban akcenat dat na sagledavanje sistema vanjske ograde. Nadalje, brigadir Dautović je iskoristio priliku i obišao fabriku za proizvodnju vode na lokaciji VB “Aerodrom Dubrave”, gdje se upoznao sa načinom proizvodnje vode i problemima koji su prisutni po tom pitanju.

info:5.pbr