5. Pješadijska brigada

Brigadir Dautović posjetio Gradonačelnika Bijeljine i 3.pješadijski bataljon

20.3.2013

Komandant 5.pbr, brigadir dr.sc. Kenan Dautović, dana 19.03. 2013. godine, boravio je u cjelodnevnoj posjeti Bijeljini.

Navedena posjeta bila je jako sadržajna a otpočela je radno informativnim sastankom sa Komandantom 3.pb pukovnikom Brankom Studenom, koji je brigadira Dautovića informisao o aktuelnostima iz života i rada bataljona. Nakon toga, brigadir Dautović je obavio razgovor sa tri novoproizvedena podoficira iz sastava 3.pb. On im je tom prilikom poželio puno uspjeha u radu uz uvjerenje da će novoproizvedeni podoficiri svojim radom opravdati povjerenje koje im je ukazano.

Potom je uslijedio centralni dio radne posjete, tj. susret sa gradonačelnikom Bijeljine gospodinom Mićom Mićićem. Prijemu, koji je održan u prostorijama grada Bijeljine pored brigadira Dautovića prisustvovali su i pukovnici Branko Studen i Ćerim Rastoder. Polučasovni susret pored upoznavanja tekao je u pravcu obostranih informacija. Važno je napomenuti da se gradonačelnik Mićić i ovog puta sjetio i zahvalio pripadnicima OS BiH u podršci i pružanju pomoći tokom poplava u 2010. godini. S druge strane, brigadir Dautović je istakao spremnost i otvorenost na dalju saradnju po bilo kom vidu pomoći u skladu sa misijom OS BiH.

Dalji tok posjete nastavljen je u kasarni “Vojvoda Stepa Stepanović” u Bijeljini, a on se odnosio na sastanak Komandanta brigade sa komandirima četa i svim podoficirima 3.pb. Ovaj sastanak, brigadir Dautović iskoristio je da podoficirima bataljona prenese očekivanja od tog lanca komandovanja, napominjući “da su podoficiri udarna snaga vojske”, te da ih takve želi vidjeti. Navedenom sastanku, prisustvovao je i glavni podoficir 5.pbr, zastavnik I klase Omer Bećirović. Posljednja u nizu aktivnosti posjete 3.pb odnosila se na obilazak kruga i objekata kasarne “VSS” od strane brigadira Dautovića, koji je tom prilikom težište usmjerio na obilazak objekata i magacinskih prostora u kojima je uskladišteno naoružanje i vojna oprema.

info:5.pbr