5. Pješadijska brigada

General Vuković posjetio 5.pbr OS BiH

26.3.2013

Dana 26.03. 2013. godine u prvoj službenoj posjeti 5.pbr boravio je V.D. Komandanta OK OS BiH brigadni general Dragan Vuković, kojeg je na lokaciji VB “Aerodrom Dubrave” prihvatio V.D. Komandanta 5.pbr brigadir dr.sc. Kenan Dautović sa svojim saradnicima, tj. ključnim personalom među kojima su bili komandanti i komandiri jedinica brigade.

Nakon prijema i upoznavanja sa personalom brigade, brigadir Dautović je putem informativnog brifinga upoznao generala Vukovića sa trenutnim stanjem u komandi i jedinicama brigade. U tom brifingu, brigadir Dautović se uglavnom osvrnuo na trenutne aktuelnosti u brigadi i ključne aktivnosti u narednom periodu, ali i na ometače tj. poteškoće u radu, te prijedloge za njihovo prevazilaženje.

Potom je uslijedilo obraćanje generala Vukovića, koji je u prvom redu istakao zadovoljstvo i zahvalnost upriličenom prijemu i brifingu. Potom se general Vuković osvrnuo na trenutnu situaciju u OS BiH, pri čemu je konstatovao da je u narednom periodu neophodno raditi na što realnijem planiranju i kordinaciji a u skladu sa logističkim i drugim mogućnostima. Nadalje, general Vuković je iznio uvjerenje da će 5.pbr kao i do sada svaki zadatak koji pred njom bude postavljen u cijelosti izvršiti.

Posljednja u nizu aktivnosti odnosila se na obilazak nekih od segmenata lokacije VB “Aerodrom Dubrave” koja je realizirana u pratnji Komandanta brigade.

info:5.pbr