5. Pješadijska brigada

Održano Sportsko prvenstvo 5. pješadijske brigade OS BiH

31.5.2013

Na lokaciji razmještaja 3. pješadijskog bataljona 5. pbr u kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ Bijeljina i strelištu „Lazarevica“ 28. i 29.05. 2013. godine realizovano je Sportsko prvenstvo Komande i jedinica 5. pbr OS BiH u sportskim disciplinama atletika, orijentaciono trčanje i streljaštvo – automatska puška M16 i pištolj 7,62 mm. Ova aktivnost je realizovana u skladu sa Kalendarom sportskih takmičenja OS BiH i Glavnim planom obuke 5. pbr u 2013. godini.

Takmičenje je otvorio pukovnik Duško Matić, vršilac dužnosti načelnika štaba 5. pješadijske brigade, koji je u svom obraćanju učesnicima Sportskog prvenstva naglasio značaj sportskih takmičenja u OS BiH, posebno istakavši streljaštvo i orijentaciono trčanje koje su tradicionalne vojne discipline. Svim učesnicima ovog takmičenja poželio je mnogo uspjeha i dobrih rezultata uz želju da ne bude povreda.

Osim druženja i razvijanja takmičarskog duha, kako pojedinaca tako i ekipa, ovo takmičanje je imalo za svrhu i odabir takmičara koji će predstavljati 5. pbr na takmičenju na nivou OS BiH.

Slobodno vrijeme takmičari su iskoristili za organizovan obilazak grada Bijeljine i Etno sela „Stanišići“.

Po završetku takmičenja najboljim ekipama i pojedincima od strane organizatora uručene su diplome.

Info – 5. pbr

1 FOTO GALERIJA