5. Pješadijska brigada

Pokloničko putovanje pripadnika pravoslavne vjeroispovijesti manastiru sv.Nikole na Ozrenu

5.6.2013

Na osnovu Godišnjeg plana pokloničkih putovanja Kancelarije pravoslavnog dušebrižništva, pripadnici 5.pbr OS BiH i jedinica sa lokacije razmještaja u Kasarni i aerodromu Dubrave i Kasarne „JKG“ iz Žepča pravoslavne vjeroispovijesti, predvođeni vojnim sveštenicima jerejom Ivanom Savinovićem i Vasom Popovićem, posjetili su dana 03.06.2013. godine, manastir sv. Nikole na Ozrenu.

Po dolasku u manastir poklonike je ugostio Iguman Manastira, otac Danilo sa monaškim bratstvom poželivši im dobrodošlicu. Održan je i historijski čas, gdje je Iguman, otac Danilo govorio o postanku manastira, njegovoj duhovnoj i historijskoj vrijednosti. Uz sasluženje vojnih sveštenika služena je i Sveta Liturgija.

Posle službe organizovan je obilazak kompleksa manastira a nakon toga monaštvo je organizovalo druženje uz svečani ručak za sve vojnike na ovom pokloničkom putovanju. 

Zahvalivši se na posjeti, poželevši dobru sreću i zdravlje, Iguman Manastira otac Danilo je istakao zadovoljstvo posjetom i pozvao sve prisutne da dođu u posjetu kad god im to lične i profesionalne obaveze dozvole.

info: 5.pbr.