5. Pješadijska brigada

Učenici X Osnovne škole iz Bijele – Brčko Distrikt posjetili VB „Aerodrom Dubrave“

6.6.2013

U sklopu jednodnevne posjete Tuzlanskom kantonu, 120 učenika od prvog do petog razreda X Osnovne škole iz Bijele – Brčko Distrikt BiH, u čijoj pratnji se nalazilo 10 prosvjetnih radnika, dana 06.06.2013. godine, posjetili su i Vojnu Bazu „Aerodrom Dubrave“. Učenike su primili pripadnici odjela za Civilno - vojnu saradnju zapovjedništva 5.pbr OS BiH.

Tokom ove posjete mališanima su pokazane neke od specifičnosti Vojne baze. Pripadnici OKB/bTP predvođeni poručnikom Muneverom Zukićem održali su kratku prezentaciju o Tenku M60 i Oklopnim transporterima M112. Učenici su takođe posjetili i 2. pješadijski (rendžerski) puk, gdje su imali priliku vidjeti neke od muzejskih eksponata, a da informacije budu tačne i potpune pobrinuo se major Elmir Mahmutbegović.

Vođa ekskurzije, nastavnica Lejla Halilović u ime prosvjetnog osoblja X Osnovne škole zahvalila se svim pripadnicima OS BiH koji su izdvojili vrijeme za njih i omogućili realizaciju ove posjete. Ovom posjetom najmlađih članova društva nastavlja se kontinuirana saradnja 5.pbr OS BiH sa civilnim strukturama i institucijama u zoni razmještaja komandi i jedinica.

info:5.pbr