5. Pješadijska brigada

Komandant 5.pbr posjetio Međunarodni aerodrom Tuzla

26.6.2013

Komandant 5.pbr OS BiH brigadir dr.sc. Kenan Dautović posjetio je 26.06.2013. godine je Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) koji je od strane Ministra odbrane BiH dat na privremeno korištenje Vladi Tuzlanskog kantona.

Komandanta brigade i njegove saradnike prihvatio je direktor MAT-a gospodin Enver Jukanović koji je brigadira Dautovića informirao o trenutnim aktuelnostima, poteškoćama ali i uspjesima u radu ove firme. Tako je Jukanović izrazio zadovoljstvo i optimizam koji je u posljednje vrijeme prisutan na aerodrumu posebno po pitanju broja letova koji su u posljednje vrijeme u značajnoj mjeri intezivirani. Brigadir Dautović je s druge strane, upoznao Jukanovića sa trenutnim aktuelnostima iz života i rada OS BiH sa težištem na 5.pbr. Razgovor je vođen i nekim zajedničkim pitanjima od infrastrukturnog i sigurnosnog značaja na lokaciji.

Na kraju posjete, iskazan je zajednički interes na ostvarivanje dalje saradnje i u narednom periodu po svim pitanjima od zajedničkog značaja a posebno onih koja se odnose na sigurnosne mjere.