5. Pješadijska brigada

Obilježavanje Vidovdana u 3/5.pbr

28.6.2013

Organizacijom sportskih i kulturnih manifestacija u Kasarni „Vojvoda Stepa Stepanović“ u Bijeljini počelo je obilježavanje jednog od najvećih srpskih praznika, Vidovdana, koji je Krsna slava 3.pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Vidovdanski turnir u malom fudbalu realizovan je 25. i 26.juna na sportskim terenima kasarne, na kom su učešće uzele sportske ekipe državnih i republičkih institucija kao i institucija Grada Bijeljina sa kojma bataljon ima dugogodišnju saradnju. Pobjednik ovogodišnjeg turnira bila je ekipa Vazduholovnog Zavoda „ORAO“, drugo mjesto osvojila je ekipa FK “NACIONAL“, dok je treće mjesto osvojila ekipa Državne granične službe. Najboljima su uručeni pehari od strane izvršnog oficira 3.pb, majora Sretena Miloševića, koji se u obraćanju zahvalio svim takmičarima za korektno i sprtsko ponašanje i ferplej igru.

Svjesni činjenice da je krv dragocjeni lijek, a da je čovijek jedini izvor tog lijeka, u prostorijama bijeljinskog Doma zdravlja organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi dana 27.06.2013. godine gdje su pripadnici bataljona još jedanput na djelu pokazali humanost. Centralna pukovska svečanost povodom obilježavanja Vidovdana, krsne slave Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka OS BiH će biti održana sutra u manastiru „Svete Petke“ u Bijeljini.

U skladu sa programom svečanosti biće održana Sveta arhijerejska liturgija i parastos,nakon čega je planiran slavski obred.