5. Pješadijska brigada

Na nivou 5.pbr izvršena analiza vježbe „Dinamičan odgovor 13-05“

4.7.2013

Kao „tačka na I” danas je u prostorijama Komande 5.pbr održana analiza vježbe „Dinamičan odgovor 13-05”, koja je provedena u Centru za borbenu obuku na Manjači u periodu od 10. do 19.06.2013. godine.

Na analizi su bili prisutni svi komandanti jedinica, te članovi Komande 5.pbr. Prisutnima se u uvodnom dijelu obratio komandant 5.pbr brigadir dr. sc. Kenan Dautović, te sa svoje pozicije dao kratak osvrt na provednu vježbu. Pohvalio je članove Komande i komandante jedinica, kako za njihov lični trud i napor, tako i za napore i požrtvovanost njihovih podređenih jedinica, odosno samih vojnika koji su pokazali maksimalnu uvježbanost i motiviranost, te tako doprinijeli uspješnoj provedbi vježbe. „Iako je po ocjeni mnogih, vježba ocijenjena „uspješno provedena” svi mi koji smo bili neposredno uključeni u provedbu vježbe, svjesni smo svih nedostatka i propusta. Stoga smo mi danas ovdje, da te propuste i nedostake identificiramo kako se isti ne bi ponovili i u narednoj vježbi”, naglasio je brigadir Dautović.

Nakon brigadirova uvodnog govora slijedila su izlaganja pomoćnika NŠ, te komandanata jedinica, a na kraju su doneseni zaključci i usvojene mjere za otklanjanje nedostataka.

Shodno iskazanom zalaganju i trudu, pojedinim pripadnicima 5.pbr u narednom peridu, a na prijedlog Komande brigade, bit će dodijeljene stimulativne mjere sa nivoa OS i MO BiH.

Info:5pbr