5. Pješadijska brigada

Posjeta Parlamentarnog vojnog povjerenika Komandi 5.pbr

24.7.2013

Parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović posjetio je 24.07.2013. godine Komandu 5.pbr OS BiH. Posjeti su prisustvovali i Direktor Odjela za sigurnosnu saradnju misije OSCE-a u BiH Ulrich Heider, inspektor Glavnog inspektorata MO BiH brigadir Mahir, te starješine iz ZŠ OS BiH brigadir Čorbo i major Uljarević.

V.D. Komandanta 5.pbr, brigadir dr.sc. Kenan Dautović prihvatio je goste i upoznao ih sa ključnim personalom Komande brigade, nakon čega je pukovnik Dragan Marić PNŠ za obuku i operacije 5.pbr, prezentovao informativni brifing o stanju i aktivnostima koje realizuje brigada sa težištem na probleme i ograničenja sa kojima se brigada svakodnevno susreće.

Na kraju brifinga, obraćajući se starješinama Komande brigade, gospodin Šiljegović je iskazao svoje zadovoljstvo posjetom brigadi, te nakratko upoznao prisutne o aktivnostima koje trenutno realizuje sa akcentom na sistemske probleme. Tokom ove posjete, gospodin Šiljegović je održao i odvojene sastanke sa svim kategorijama vojnih lica iz sastava Komande brigade i prištapskih jedinica, gdje su svi prisutni mogli da dobiju odgovore na postavljena pitanja. U sklopu posjete izvršen je obilazak lokacije VB „Aerodrom Dubrave“, kao i obilazak Jedinice privremenog sastava na poligonu za obuku.

info:5.pbr

3 FOTO GALERIJA