5. Pješadijska brigada

Obuka Protivpožarnog voda 2.pješadijskog bataljona 5.pbr

26.7.2013

U skladu sa Godišnjem planom obuke Komande 5.pbr, na lokaciji razmještaja 2.pješadijskog bataljona u Kasarni „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku, realizovana je obuka Protivpožarnog voda, s ciljem pružanja pomoći civilnim strukturama u slučaju elementarnih nepogoda.

Obuka je realizovana u periodu od 22. do 26.07.2013. godine, gdje su pored pripadnika bataljona angažovani i pripadnici Sanitetske čete KL OS BiH. Podršku ovoj aktivnosti nesebično su pružili i pripadnici Vatrogasnog društva Kiseljak, koji su pored teoretskog dijela i praktično demonstrirali način upotrebe ličnih i kolektivnih sredstava za gašenje požara.

Kroz intezivnu i sadržajnu obuku pripadnici Protivpožarnog voda su uspješno svladali tehnike gašenja požara, pružanje prve pomoći i zbrinjavanje lica u slučaju nastanka požara.

U ime Komande i jedinica 2.pješadijskog bataljona 5.pbr, major Vlado Bilić je Komandiru Vatrogasnog društva Kiseljak, gospodinu Marinku Kukli uručio zahvalnicu, uz želju da se međusobna saradnja nastavi, te da se ista i u narednom periodu podigne na još veći nivo.

info-5.pbr.