5. Pješadijska brigada

Načelnik opštine Kiseljak posjetio Komandu 5.pbr OS BiH

7.8.2013

Načelnik opštine Kiseljak, gospodin Mladen Mišurić-Ramljak boravio je 07.08.2013. godine, u uzvratnoj posjeti Komandi 5.pbr OS BiH, na lokaciji razmještaja u kasarni i aerodromu Dubrave.

Uvaženog gosta prihvatio je V.D. Komandanta brigade, brigadir dr.sc. Kenan Dautović sa saradnicima. Tokom ovog susreta gospodin Mladen Mišurić-Ramljak upoznao je brigadira Dautovića o aktivnostima koje se realizuju u opštini Kiseljak s težištem na infrastrukturnim projektima i radovima. Takođe je naglasio izuzetno dobru saradnju lokalne zajednice sa pripadnicima 2.pješadijskog bataljona 5.pbr.

V.D. Komandanta brigade, brigadir dr.sc. Kenan Dautović zahvalio se Načelniku opštine Kiseljak na posjeti, naglasivši da Komanda i jedinice 5.pbr na svim lokacijama razmještaja imaju veoma dobru saradnju sa civilnim strukturama, te da će se ta saradnja i u buduće nastaviti i pospješiti.

Osim pružanja pomoći civilnim strukturama u reagovanju na prirodne i druge nesreće, što je jedna od misija OS BiH, Komanda i jedinice 5.pbr će u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti pružati pomoć i podršku lokalnim zajednicama u realizaciji civilno vojnih projekata.

info - 5.pbr