5. Pješadijska brigada

Sportske igre 5.pbr

4.9.2013

U sklopu priprema za Sportske igre OS BiH koje će se do kraja godine održati na nekoliko lokacija OS BiH, 5.pješadijska brigada organizovala je i provela 03. i 04.09.2013.godine sportske igre na svom nivou, nakon čega će se izvršiti selekcija najboljih pojedinaca, te izvršiti formiranje ekipa i nominacija istih za predstojeća takmičenja.

Sportske igre održane su u kasarni 2.pješadijskog bataljona „Mato Lučić Maturica“ u Kiseljaku, a takmičenje je provedeno u tri discipline: mali nogomet, košarka M/Ž i odbojka M/Ž. Sportske igre su pored svoje primarne uloge imale za cilj i druženje, jačanje sportskog duha te izgradnju kako sportskog tako i vojničkog kolektiva koji će svakako u budućnosti doprinijeti boljoj i efikasnijoj provedbi postavljenih zadataka.

Na zatvaranju sportskih igara ispred Komande brigade, učesnicima takmičenja obratio se pukovnik Ćerim Rastoder naglasivši značaj sporta za svakog pojedinca kao i za Oružane snage u cjelini. Čestitao je ekipama i pojedincima na postignutim rezultatima te od njih zatražio da u predstojećim natjecanjima iskažu svoj sportski duh te ulože maksimum svojih napora kako bi ova brigada osvojila što bolja mjesta na rang ljestvici.

Po završetku sportskih igara, najboljim ekipama od strane organizatora uručene su i diplome

kao trajni znak za postignuti uspjeh.

Info: 5pbr