5. Pješadijska brigada

Početak sportskih igara OS BiH u disciplini „Mali nogomet“

17.9.2013

U skladu sa Kalendarom sportskih igara u OS BiH za 2013. godinu, na lokaciji Komande 5.pješadijske brigade OS BiH, u Kasarna i aerodrom Dubrave u Živinicama, u organizaciji 5.pbr danas su otpočele sportske igre OS BiH u disciplini „Mali nogomet“.

Na takmičenje se prijavilo ukupno 8 ekipa: Operativna komanda OS BiH, 4., 5. i 6.pješadijska brigada OS BiH, Brigada taktičke podrške OS BiH, Brigada Zračnih snaga i protivzračne odbrane OS BiH, Komanda logistike OS BiH i Komanda obuke i doktrine OS BiH.

Takmičenje je počelo ceremonijom svečanog otvaranja, a sportske igre je u ime načelnika Zajedničkog štaba OS BiH otvorio komandant 5.pbr OS BiH, brigadir Kenan Dautović. U svom obraćanju takmičarima je naglasio ulogu sportskih aktivnosti koje se provode u okviru Oružanih snaga BiH, posebno istaknuvši važnost kolektivnih disciplina koje jačaju kolektivni duh i zajedništvo, jer „samo kao kolektiv, kao ekipa, mogu se postići rezultati, čak i ako je protivnik pojedinačno gledano, znatno jači“. Na kraju obraćanja brigadir Dautović je zatražio od svih takmičara da igraju fer i korektno, te da se pošteno odnose kako prema svojim suigračima, tako i prema protivniku.

Prvu utakmicu odigrali su ekipa domaćina, 5.pbr OS BiH i Komanda logistike, a ukupno će biti odigrano 16 utakmica. Finalna utakmica je na rasporedu u petak, 20.09.2013.godine, a za prve tri ekipe osigurani su pehari i diplome. Proglasit će se i najbolji strijelac i najbolji golman, a diploma će se takođe uručiti i najboljem sudiji.

Info: 5. pbr