5. Pješadijska brigada

Vojni muftija Ismail ef. Smajlović posjetio 5.pbr OS BiH

10.10.2013

Povodom Kurban bajrama, Komandu 5.pbr i jedinice OS BiH razmještene na lokaciji kasarna i aerodroma „Dubrave“ 10.10. 2013. godine posjetio je Vojni muftija Ismail ef. Smajlović.

Njega je ispred Komande brigade dočekao komandant - brigadir dr.sc. Kenan Dautović, koji je Vojnog muftiju upoznao sa aktuelnostima iz života i rada Komandi i jedinica 5.pbr.

Nakon toga, a prema Protokolu posjete, Vojni muftija je u amfiteatru brigade uputio bajramsku poruku pripadnicima OS BiH razmještenim na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“. Obraćanju Vojnog muftije prethodilo je izlaganje brigadnog imama Sejdalije ef. Hrnjića koji je također prisutne pripadnika OS BiH podsjetio na značajne događaje mjeseca zu-l-hidždže 1434. h.g. Na kraju ove aktivnosti Komandant 5.pbr brigadir Dautović se zahvalio Vojnom muftiji na izdvojenom vremenu i posjeti Komandi i jedinicama brigade.

Posjeta Vojnog muftije je nastavljena klanjanjem podne-namaza u mesdžidu lokacije, nakon kojeg je upriličeno zajedničko druženje u restoranu kasarne.

Treba naglasiti, da je Vojni muftija dva dana prije, tj. 08.10.2013. godine istim povodom posjetio i 1/5.pbr na lokaciji kasarne “7.muslimanske brigade” u Zenici.

info: 5.pbr