5. Pješadijska brigada

Kontrola funkcionalne spremnosti u 3. pješadijskom bataljonu

25.10.2013

U sklopu redovnih priprema koje se odvijaju s ciljem dovođenja jedinice 5. pješadijske brigade u što viši stepen spremnosti, jučer je u 3. pješadijskom bataljonu izvršena kontrola funkcionalnih sposobnosti. Ova aktivnost je provedena u skladu sa Godišnjim planom kontrole, a isti je izvršio tim pripadnika Komande brigade predvođen pukovnikom Draganom Marićem.

Prilikom sagledavanja stanja, pukovnik Marić sa svojim timom težišno je bio orijentisan na personalnu problematiku, te obučenost i spremnost Komande bataljona i njenih jedinica za izvršenje postavljene misije. U sklopu toga, jedna od aktivnosti koja je provedena, bila je i teoretska provjera znanja, a ista je provedena sa svim podoficirima i oficirima 3. pješadijskog  bataljona, dok je sa vojničkim kadrom provedena provjera u poznavanju osnovnih vojničkih vještina.

Po okončanju kontrole proveden je brifing sa članovima komande i komandantima četa 3. pješadijkog bataljona, na kojem je ocjenjivački tim prezentovao rezultate kontrole i dao konkretne smjernice za otklanjanje uočenih nedostataka, te ponudio pomoć u otklanjanju problema koji izlaze iz nadležnosti 3. pbr.

Komandant bataljona, pukovnik Branko Studen, se u svom obraćanju zahvalio Timu Komande brigade na korektnoj kontroli i podršci koju je bataljon dobio od komande brigade. Komanda 5. pješadijske  brigade će i ubuduće raditi na podizanju funkcionalnih sposobnosti na veći nivo.

Info-5.pbr