5. Pješadijska brigada

Komandant 5.pbr posjetio Kantonalnu upravu Civilne zaštite Tuzlanskog kantona

9.12.2013

Komandant 5.pbr OS BiH brigadir dr.sc. Kenan Dautović sa saradnicima (pukovnicima Draganom Marićem i Ćerimom Rastoderom) posjetio je 09.12.2013. godine Kantonalnu upravu Civilne zaštite Tuzlanskog kantona (TK), gdje se susreo sa njenim direktorom mr.sc. Zdenkom Tadićem i njegovim najbližim saradnicima.

Ova posjeta predstavljala je inicijalni sastanak za dogovor o daljoj saradnji nadležnih službi Civilne zaštite i OS BiH pri angažiranju u slučaju elementarnih i drugih nepogoda. Nakon iznošenja obostranog cilja posjete, direktor Civilne zaštite TK Tadić je ukratko upoznao Komandanta 5.pbr i njegove saradnike o načinu ustroja i funkcioniranja civilne zaštite na području TK, kao i o njenim dosadašnjim rezultatima, ali i poteškoćama u radu, te neophodnosti što konkretnije saradnje sa jedinicama OS BiH. S druge strane, brigadir Dautović je istakao spremnost OS BiH na poboljšanju međusobne saradnje, koja bi se trebala fokusirati na što veći broj zajedničkih sadržaja u prvom redu obuke, ali i procedura.

Na kraju posjete, dogovoreno je da se krajem januara naredne godine održi jednodnevni zajednički susret na kojem će se realizirati obostrani tematski sadržaji, ali i dogovoriti konkretni oblici saradnje u narednom periodu.

info-5.pbr

3 FOTO GALERIJA