5. Pješadijska brigada

Brigadir Dautović posjetio Međunarodni aerodrom Tuzla

13.12.2013

Komandant 5.pbr OS BiH brigadir dr.sc. Kenan Dautović posjetio je 13.12. 2013. godine Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT). Bila je ovo druga posjeta Komandanta brigade ovoj zračnoj luci koja se nalazi na istoj lokaciji gdje i Komanda 5.pbr, tj. u Kasarni i aerodrumu „Dubrave“ Živinice.

Jedan od ciljeva posjete bilo je upoznavanje sa novoimenovanim direktorom MAT-a gospodinom Esedom Mujačićem ali i usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa. To se prevashodno odnosi na osiguranju lokacije, vodosnabdijevanju, sprovođenju mjera PPZ, uklanjanju pasa „lutalica“ i nizu drugih zajedničkih aktivnosti. Direktor Mujačić je iskoristio priliku da upozna brigadira Dautovića sa trenutnim aktuelnostima na MAT-u, pri čemu je posebno zadovoljstvo izrazio brojem prevezenih putnika tokom ove godine, ali i činjenicu da se taj trend nastavlja i u zimskom periodu. Tako je u mjesecu novembru tekuće godine preveženo oko 7.500 putnika čime se MAT prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

Brigadir Dautović je čestitao novom direktoru imenovanje ali i uspjehe koje je MAT postigao. Posjeta je okončana zaključkom o daljem nastavku zajedničke saradnje a posebno one koja se odnosi na sigurnost i mjere PPZ na ovoj lokaciji.

info-5.pbr