5. Pješadijska brigada

Komandant 5.pbr primio autora knjige potporučnika Sadika Karahasanovića

16.12.2013

Komandant 5.pbr OS BiH brigadir dr.sc. Kenan Dautović je 16.12.2013. godine primio potporučnika Sadika Karahasanovića autora knjige „Kako postati trener, vojska, policija, zaštitari i tjelohranitelji“.

Inače, potporučnik Karahasanović obnaša dužnost komandira voda u 5.pbr OS BiH a u slobodnom vremenu od svoje 15-te godine izučava borilačke vještine, pri čemu treba naglasiti da je Karahasanović učitelj i prvi majstor četvrtog stepena kung fua u Bosni i Hercegovini. Svoje bogato praktično iskustvo prenosio je i na pripadnike OS BiH a posebno jedinice koje su se pripremale za odlazak u mirovne misije. Kao krunu svoga rada Karahasanović je izdao navedenu knjigu kroz koju je svoja bogata iskustva darivao čitaocima. Pored izdate knjige, važno je napomenuti da će borilačka umijeća potporučnika Karahasanovića imati priliku da vidi i šira populacija putem nedavno snimljenog amaterskog filma „Gorčina osvete“. Ovaj film, u kojem Karahasanović prikazuje borilačka znanja iz kung fu samoodbrane će premijerno biti prikazan u Tuzli dana 19.12. 2013. godine.

Komandant brigade je u razgovoru sa Karahasanovićem došao do zaključka da bi u narednom periodu neke od borilačkih vještina bilo dobro planirati i realizovati sa jedinicama 5.pbr a posebno sa vojnopolicijskim i izvđačkim sastavima.

info-5.pbr