5. Pješadijska brigada

Komandant 5.pbr posjetio Premijera Zeničko-dobojskog kantona

24.12.2013

Danas je komandant 5.pbr OS BiH, brigadir dr.sc. Kenan Dautović, u pratnji komandanta 1.pb, majora Nedžada Terzića, posjetio Zeničko-dobojski kanton (ZDK) gdje se susreo sa premijerom ovog kantona, gospodinom Munibom Husejinagićem.

Ovaj susret je upriličen s ciljem međusobnog upoznavanja i produbljivanja civilno-vojne saradnje na lokalnom nivou kako u kasarni Zenica tako i jedinicama 5.pbr u kasarni Žepče. Premijer Husejinagić je upoznao goste sa aktuelnostima iz života i rada građana ovog kantona ne skrivajući želju za produbljivanje međusobne saradnje sa jedinicama OS BiH. Komandant Dautović je podsjetio Premijera ne samo na zakonske obaveze saradnje sa lokalnom zajednicom već i na stvarnu želju jedinica brigade, koja bi se trebala prepoznati kroz različite oblike zajedničkih projekata, a posebno onih koji se odnose na obuku iz pružanja podrške uslijed elementarnih nepogoda. Ovom posjetom Premijeru ZDK, brigadir Dautović je ustvari nastavio aktivnost posjeta civilnim strukturama vlasti na svim nivoima i mjestima gdje su locirane jedinice 5.pbr OS BiH.
Nakon posjete ZDK-a, Komandant brigade je iskoristio priliku i održao radni sastanak sa starješinama Štaba 1.pb na kojem je istakao svoja očekivanja od ove jedinice u narednoj 2014. godini, a posebno po pitanju izvođenja vježbe „Dinamičan odgovor 14-5“.
Info-5.pbr