5. Pješadijska brigada

Zimski odbojkaški kamp Odbojkaškog saveza (O S) FBiH 2014“ na lokaciji Komande 5.pbr OS BiH

24.1.2014

Da naša brigada ima odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom, svjedoči i početak današnje aktivnosti koju organizira O S FBiH i Ženski odbojkaški klub „Sloboda“ iz Tuzle.

Naime radi se o „odbojkaškom kampu“ koji će naredna dva dana svoje aktivnosti, odnosno takmičenja, provoditi na lokaciji Komande naše brigade, u kasarni i zračnoj luci „Dubrave“, Živinice.

Pripreme za ovu aktivnost traju već danima, a 5. pješadijska brigada, kao domaćin ovoj aktivnosti, ustupila je svoje resurse (smještajni kapaciteti, restoran, tehnička pomagala i dr.), kako bi ova aktivnost protekla što kvalitetnije, a naši gosti se osjećali što ugodnije.

„Zimski odbojkaški kamp O S FBIH 2014“ okupio je preko 80 dječaka i djevojčica iz svih krajeva i gradova Federacije BiH koji kroz ovaj sport pokušavaju sebe prikazati u najboljem svjetlu. U razgovoru sa nekima od njih saznajemo da se već duže vremana raduju ovom događaju, ističući u prvi plan druženje, stjecanje prijateljstava, a tek u drugom planu ističu rezultate takmičenja.

Svečana ceremonija otvaranja „Zimskog odbojkaškog kampa O S FBIH 2014“ započela je u 14,00 sati intoniranjem državne himne, a nakon toga uslijedila su obraćanja odgovornih iz Saveza i zapovjednika brigade, brigadira dr.sc Kenada Dautovića, kao domaćina ove aktivnosti. Brigadir Dautović je zaželio dobrodošlicu našim mladim sportašima, zaželivši im da se ugodno osjećaju na našoj lokaciji, napomenuvši kako im kompletan personal brigade i ove lokacije stoji na raspolaganju. Također im je poručio da na sportskim terenima prevlada pozitivno rivalstvo i poštovanje prema protivničkoj ekipi.

Info- 5.pbr