5. Pješadijska brigada

Posjeta Ministra odbrane Komandi 5.pbr OS BiH

27.1.2014

U subotu 25.01.2014. godine, ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić posjetio je Komandu 5.pbr OS BiH na lokaciji kasarne i zračne luke „Dubrave“ u Živinicama. Ministra Osmića dočekao je uži dio Komande brigade na čelu sa v.d. Komandanta brigade, brigadirom dr.sc. Kenanom Dautovićem.

Odmah po dolasku na lokaciju, ministar Osmić se uputio u sportsku dvoranu gdje ga je, pored počasnog voda, čekalo i 70-ak djevojčica i dječaka, učesnika „Zimskog odbojkaškog kampa Odbojkaškog saveza FBIH 2014“ kao i predstavnici Odbojkaškog saveza FBiH. Nakon pozdravljanja sa vojnicima u stroju, ministar Osmić se obratio predstavnicima Odbojkaškog saveza i mladim odbojkašima rekavši: „Veoma mi je drago što smo bili u mogućnosti izaći vam u susret i naše kapacitete staviti vama na raspolaganje, kako biste mogli usavršavati svoja znanja i vještine iz sporta koji volite i kojim se bavite. I ova aktivnost, kao i mnoge druge, pokazuju želju i namjeru Ministarstva odbrane i Oružanih snaga da se što bolje povežemo sa lokalnom zajednicom i civilnim institucijama čiji smo i mi dio.“

Po završetku pozdravnog govora, ministar Osmić je mladim sportistima uručio skromne poklone kao znak sjećanja na ovaj odbojkaški kamp, a nakon toga uslijedilo je davanje izjava za medije. Prije nego je napustio lokaciju, ministar Osmić je sa brigadirom Dautovićem razgovarao u njegovom uredu o stanju i najznačajnijim aktivnostima koje se provode u 5.pbr OS BiH.

Na kraju da napomenemo da je „Zimski odbojkaški kamp O S FBIH 2014“ završen jučer, a na ceremoniji zatvaranja kampa, odgovorni iz Odbojkaškog saveza uručili su Zahvalnice Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama. Iste je ispred MO i OS BiH preuzeo pukovnik Ćerim Rastoder.

Info-5.pbr

5 FOTO GALERIJA