5. Pješadijska brigada

Prijem u povodu 8. marta - Međunarodnog dana žena

10.3.2014

U povodu obilježavanja 8. marta - Međunarodnog dana žena, u Komandi 5.pbr OS BiH na lokaciji kasarne i zračne luke „Dubrave“ Živinice, 10. marta 2014. godine, upriličen je svečani prijem za pripadnice OS BiH raspoređene u Komandi 5. brigade.

Pripadnice ljepšeg spola, u ime komandanta brigade dr. Kenana Dautovića primio je načelnik Štaba brigade, brigadir Nebojša Đ. Vojaković, čestitavši pripadnicama Međunarodni dan žena, te im poželivši dobro zdravlje, osobnu i porodičnu sreću, kao i mnogo uspjeha u daljnjem radu.

U opuštenoj atmosferi, uz prigodan koktel pripadnicama Komande 5.pbr OS BiH uručeni su skromni pokloni, kao mali, ali vrijedan znak pažnje i zahvalnosti za njihov profesionalan i nesebičan rad i zalaganje. Ovim, već tradicionalnim obilježavanjem Dana žena, pripadnici brigade žele, između ostalog, da istinski iskažu i pruže punu podršku kolegicama u njihovim nastojanjima u izvršavanju vojničkih zadataka.

Također, na lokacijama razmještaja jedinica 5.pbr OS BiH, komandanti bataljona, major Nedžad Terzić u Zenici, pukovnik Josip Slišković u Kiseljaku, pukovnik Branko Studen u Bijeljini te pukovnik Vlatko Marinčić u Žepču upriličili su prijeme za pripadnice ljepšeg spola raspoređene na ovim lokacijama.

Info- 5. pbr