5. Pješadijska brigada

Savjetnica Ambasadora SAD-a iz Sarajeva posjetila 5.pbr OS BiH.

14.3.2014

U najavljenoj posjeti Komandi 5. pješadijske brigade OS BiH, na lokaciji kasarne i zračne luke „Dubrave“ Živinice, dana 14. marta 2014. godine, boravila je savjetnica za vojna i politička pitanja Ambasadora SAD-a u Sarajevu, gđa Anna Radivilova.

Gđu Radivilovu primio je komandant 5. pbr, brigadir dr. Kenan Dautović i u jednosatnom razgovoru informirao o aktuelnostima iz života i rada komandi i jedinica OS BiH, sa težištem na realiziranje zadataka 5. pješadijske brigade OS BiH. Uglavnom se razgovaralo o obuci, problemima koji prate proces obučavanja naših pripadnika. Brigadir Dautović je istakao napore koje naši vojnici i jedinice ulažu kroz obuku, kao i rezultate koje postižu. „A da je to prepoznato, govori i činjenica da ove godine po prvi put snage EUFOR-a učestvuju sa svoje tri čete u vježbi koju organiziraju OS BiH, a provodi 5. pješadijska brigada“, naglasio je brigadir Dautović.

Na kraju razgovora brigadir Dautović se zahvalio, kako na posjeti tako i na potpori koju Ambasada SAD-a pruža OS BiH na njihovom putu ka NATO integracijama. Gospođa Radivilova zahvalila se brigadiru Dautoviću na izdvojenom vremenu i informacijama te izrazila želju za nastavak saradnje.

Info-5.pbr